Opis forum
Witam wszystkich zainteresowanych
Otóż na wstępie trzeba powiedzieć, że gra IK powstała na bazie i licencji gry Warflow.
Niestety grając kiedyś w Warflow i aktualnie w IK muszę stwierdzić, iż IK jest niedorobioną wersją swojej starszej siostry.
Na czym polegają rażące różnice?
Otóż :
- po pierwsze - moja bolączka w IK - brak itemek do obrony przed magami. Warflow oferuje takie itemki więc amatorzy używania magów nie stają się tak mocni jak w IK.
- po drugie - warflow oferuje w przeglądzie ekwipunku podział na rodzaje itemek - tego brak w IK.
- po trzecie - winiarstwo ( na warflow tekstylia ) w przypadku produkcji team'em daje dość duże bonusy.
przykład - IK przy wysokich poziomach winiarni daje jedynie podwojoną produkcję rzędu powiedzmy 20-30k za jednorazową produkcję, na warflow z bonusami za team itd rzędu 70-80k srebra. ( zdarzało mi się "wyciągać po 400-500 k srebra dziennie z samej produkcji tekstyliów )
- po czwarte - dla graczy opracowano świetne zestawienia herosów wraz z ich możliwościami ( skill'em )
- po piąte - "dropienie" / zdobywanie itemek jest o wiele lepsze w Warflow, i co dobre dla gry, nie wynika z dziwnych "wież babel" ale z typowego farmienia z mapek ( czyli dokładnie legionów kończących mapki )
- po szóste - gra warflow wymaga grania zespołowego - choćby w kwestii zdobywania honoru - nieopłacalnym jest robienie/farmienie honoru z mapki indywidualnie - legiony dają o wiele większe korzyści w wysokości honoru niż pojedyncze oddziały na wyższych mapkach niż dany legion ( z niższej mapki ) - do tego oczywiście fragi itemek z "górnych" półek
- po siódme - dobór leveli itemek zdobywanych z mapek do aktualnie wymaganych lvl od graczy dla danej mapki - o wiele rozsądniejszy od tego co oferuje IK...
mógłbym tak jeszcze długo wymieniać znając jedną i drugą grę.
Interfejs gry jest w języku angielskim - bardzo zbliżony do interfejsu IK więc gracze IK nie powinni mieć problemów z tym
Jeśli ktoś jest zainteresowany grą i ma jakieś pytanka służę swoją znikomą wiedzą na jej temat
Informacyjnie w 3 osoby zaczęliśmy pogrywać na serwerze s21-Cason ( osobiście dla przypomnienia sobie )
link do gry http://warflow.dovogame.com/
Ps. Jeśli ktoś już grał w tą grę będzie wiedział o czym piszę CI, którzy nie grali - warto sobie popykać z ciekawości a być może zbierze się grupka osób, która zechce zagrać na nowym serwerze, który jak mniemam pojawi się w niedługim czasie.
Pozdrawiam
ja z ciekawości zacząłem grac i gra się całkiem przyjemnie.
Moje pierwsze wrażenia dotyczyły grafiki, moim zdaniem IK ma lepsza grafikę, czytelniejszą, jest też po polsku i w sumie innych plusów, w porównaniu do Warflowa nie widzę.
Odświeżanie budowy budynków, kucie, nabijanie doświadczenia czy badanie technologii jest nieco inaczej rozwiązane, moim zdaniem lepiej, ale to kwestia gustu.
Jedno co się rzuca w oczy to to, ze IK jest prawie kalką, tylko umieszczoną nieco w innym universum.
Gram tam i na razie grac będę, moim zdaniem warto zmienić towar niepełnowartościowy, jakim jest IK (zwłaszcza po tym co wyprawiają twórcy), na lepszy, ze zdrowszym podejsciem